Whale Alert: Mycket få Bitcoin-bedragare har fångats

Enligt en ny rapport som utfärdats av Whale Alert har cirka 24 miljoner dollar i kryptofonder stulits från människor av bitcoin-scammers under första halvåret 2020.

Whale Alert: Scammers har lyckats med mycket BTC

Bitcoin Trader är ett hardcore finansiellt verktyg som kan leda till mycket positiv förändring. För det första kan det säkerställa att hela finansmarknaden är decentraliserad, vilket innebär att den kommer att ta kontrollen över traditionella finansinstitut och placera den tillbaka i enskilda människors händer. Alla borde ha kontroll över sina egna finansiella framtider, men hur världen fungerar just nu är det inte alltid så.

Ofta bestämmer banker och liknande institutioner hur och vilka tjänster de ska ge enskilda kunder. Om deras historia är skissartad, dvs. att de har missat betalningar eller har uthärdat ekonomiska svårigheter, kan bankerna besluta att de inte kommer att betjäna de aktuella människorna, vilket innebär att de inte kommer att få tillgång till de ekonomiska verktygen de behöver för att överleva.

Bitcoin, å andra sidan, bryr sig inte riktigt vad din historia är

Allt du behöver är en plånbokadress och några pengar i ditt namn för att komma igång. Därifrån kan du köpa och få snabb åtkomst till bitcoin och dess många altcoin-kusiner i omlopp i skrivande stund.

Ett av de stora problemen som bitcoin för närvarande står inför är dock bristen på säkerhet. Scammers, cybertyvar och skadliga skådespelare har haft en enorm inverkan på kryptoutrymmet och hur världen ser på det. Incidenter som Mt. Gox och Coincheck har gjort permanenta märken för kryptoens framtid, och många människor är helt enkelt för oroliga för att engagera sig.

Efter nyheter om den senaste rapporten kan vi utan tvekan se varför. Whale Alert är känd för att tweeta om stora bitcoin- och kryptorelaterade rörelser. Om en stor transaktion inträffar kommer Whale Alert att prata om det på sociala medier och se till att hela kryptokommissionen vet om det. Det senaste dokumentet antyder att bedragare har lyckats med cirka 38 miljoner dollar i kryptofonder bara på de senaste fyra åren. I slutet av 2020 kommer antalet sannolikt att öka till 50 miljoner dollar.

Vad är den mest nedslående delen av rapporten? Det faktum att väldigt få bedragare någonsin har ställts inför rätta, och mycket få någonsin kommer att göra det. Eftersom många bitcoin-plattformar inte erbjuder försäkring, är det mycket osannolikt att personer som tappar pengar kommer att få ersättning. Dessutom kan parter som bedriver kryptotransaktioner vara svåra att spåra med tanke på att deras verkliga identitet knappast någonsin används.

En sak är klar. Vad som görs just nu för att stoppa dessa brottslingar räcker inte. Om vi ​​inte agerar som ett samhälle kanske blockchainens rykte inte kan återhämta sig.